Candice’s Gen Con 2022 Round-Up/Ontdekkingen: Deel 1 | BoardGameGeek Nieuws

Bordspel: Tiletum

Gen Con 2022 was geweldig! Ik was niet super enthousiast over iets in het bijzonder om naar binnen te gaan, maar na vier dagen van zintuiglijke overbelasting door de grote tentoonstellingshal te hebben gelopen, games te bekijken, nieuwe en oude vrienden tegen het lijf te lopen, kwam ik heel opgewonden thuis over verschillende Gen Con 2022-releases, en mijn opwinding voor SPIEL ’22 werd verhoogd.

• De Bord & Dobbelstenen stand was een vroege stop voor mij op de eerste dag. Mijn goede vriend Steph Hodge heeft geweldig werk geleverd door de nieuwe Renaissance-game voor dobbelstenen te demonstreren Tiletumeen aanstaande release van SPIEL ’22 van Daniele Tascini en Simone Lucianihet ontwerpersduo achter Tzolkin: de Maya-kalender en De reizen van Marco Polo.

Van galerij van candidrum

In Tiletum1-4 spelers nemen de rol aan van rijke kooplieden die door Europa reizen tijdens de Gouden Eeuw van de Renaissance. Elke beurt kies je een dobbelsteen en krijg je een aantal grondstoffen op basis van de pitten en de kleur, daarna voer je de bijbehorende actie een aantal keer uit. De kracht van de actie is omgekeerd evenredig met de waarde van de dobbelsteen, dus hoe minder grondstoffen je wint, hoe krachtiger de acties die je onderneemt en vice versa.

Als actie kun je je koopman en architect naar verschillende steden op de kaart verplaatsen, pilaren en huizen plaatsen en meer. Je kunt ook doorgaan op het koningsspoor en contracten voltooien. Na het spelen van een ronde van TiletumIk heb Rode Kathedraal vibes van het opstellen van dobbelstenen en wat Orleans vibes van het kaartgedeelte. Het voelt bijna als een old school euro met moderne wendingen. Ik kijk ernaar uit om een ​​volledige game te spelen wanneer deze in oktober 2022 uitkomt.

Bordspel: Terracotta Leger

Ik had ook de mogelijkheid om een ​​rondje te spelen Przemysław Fornal en Adam Kwapiński‘s Terracotta Leger dankzij weer een mooie demo van Steph op de Board & Dice stand. In Terracotta Leger1-4 spelers strijden als ambachtslieden en kunstenaars die werken om de wonderbaarlijke verzameling beelden of de Terracotta Leger om keizer Qin Shi Huang in het hiernamaals te beschermen.

Terracotta Leger wordt gespeeld over vijf ronden, waarbij je arbeiders rond een draaiend actiewiel plaatst om acties te ondernemen, voornamelijk om krijgersminiaturen in het mausoleum te plaatsen en te activeren, waarbij groepen worden gevormd die aan het einde van elke ronde scoren op basis van de plaatsing van twee rode pilaren die spelers kunnen manipuleren.

Van galerij van candidrum

Klei is de primaire grondstof die je nodig hebt om standbeelden in te bouwen Terracotta Leger, maar je klei droogt aan het einde van de ronde, dus je moet het nat houden om de beelden te bouwen. Er zijn vier hoofdtypen standbeelden die elk hun eigen vaardigheden hebben wanneer ze worden geactiveerd, plus er zijn speciale standbeelden die je kunt bouwen met nuttige krachten om de plaatsing van je standbeelden voor het scoren te verbeteren.

De aardige mensen van Board & Dice stuurden me naar huis met een exemplaar van Terracotta Leger waar ik naar uitkijk om erin te duiken, zodat ik meer inzicht kan geven in hoe het speelt.

• Ik heb genoten van het spelen van een paar rondes van John D. Clair‘s Het einde van het rijk bij de Broederlijke spellen kraam. Het einde van het rijk is een aanstekelijk spel voor 2-4 spelers waarin je middelen uitgeeft om rampen voor je beschaving te voorkomen en waar nodig opnieuw op te bouwen. Op een vergelijkbare manier als Nee, dank u wel!, bieden spelers totdat er uiteindelijk genoeg grondstoffen zijn opgestapeld dat het verleidelijk is voor iemand om de ramp te claimen, waarbij ze een deel van hun beschaving (en overwinningspunten) verliezen. Als troostprijs krijg je een speciale kracht die je aan je beschaving kunt toevoegen. Het einde van het rijk speelt in 30-45 minuten en komt naar Kickstarter in Q4 2022.

Van galerij van candidrum

• Ik had even de tijd om te kletsen en te neuzen met designer Mark Swanson om mijn recente, geweldige (!), 6-speler te delen Feudum ervaring met hem. Geen grote updates over de Vreemde Vogel Spelletjes voorkant, maar ik kijk uit naar meer updates over Spar en waar hij nog meer mee bezig is.

Van galerij van candidrum
Bordspel: geschikt om af te drukken

• Bij de Flatout-spellen stand, ik heb een snel overzicht van Kleine stadjes ontwerper Peter McPherson‘s aankomende real-time, puzzelspel, tegellegspel, Aanpassen om af te drukken. In Aanpassen om af te drukken1-6 spelers strijden terwijl redacteuren racen om de beste voorpagina van een lokale krant te regelen. Aanpassen om af te drukken speelt in 15-30 minuten, beschikt over uitstekende kunstwerken van Ian O’Tooleen zal in Q4 2022 worden gelanceerd voor crowdfunding op Kickstarter.

Van galerij van candidrum
Bordspel: Vliegers

• Op een avond in de BGG Hot Games Room speelde ik een paar leuke spelletjes van Kevin Hamanois realtime, co-op Vliegers van Floodgate-spellen met Amy en Maggie uit DenkerThemer. Eric en ik speelden een prototype van Vliegers op Gen Con 2021, dus het is geweldig om de voltooide versie te spelen en te zien dat het eindelijk beschikbaar is voor mensen om het uit te proberen. We hebben zeker een geweldige tijd gehad met spelen, terwijl we elke game onmiddellijk na het omdraaien van de eerste zandloper volledig gestrest waren.

Van galerij van candidrum

Ik was brutaal om deze foto midden in de game te maken…

Bordspel: War of the Ring: The Card Game

• Het lukte me amper om in een demo te glippen van War of the Ring: het kaartspel bij de Ares-spellen stand op de laatste dag van Gen Con, maar ik ben echt blij dat ik het heb mogen bekijken. War of the Ring: het kaartspelvan kwartiermeester generaal serie ontwerper Ian Brodyzal beschikbaar zijn op SPIEL ’22 en kunnen maximaal 4 spelers strijden in twee teams, de Shadow against the Free Peoples, waarbij elke speler een specifiek en ander kaartspel gebruikt dat de sterke en zwakke punten van de verschillende facties die bij de oorlog betrokken zijn, weergeeft .

Tijdens het spel spelen spelers om de beurt kaarten die de personages, legers, items en gebeurtenissen van Oorlog van de Ring. Elke ronde activeert de startspeler één slagveld en vervolgens één pad, en de teams strijden om elk voor overwinningspunten. Elke kaart die je speelt, helpt of belemmert de reis van de Fellowship naarmate het vordert op zijn pad, of kan worden gebruikt om de bolwerken van Midden-aarde te verdedigen of te veroveren, terwijl je vecht om de nieuwe slagveldkaarten te beheersen die in elke ronde worden geactiveerd.

Van galerij van candidrum

Het Isengard-leger domineert bij Helm’s Deep (demo-/prototypecomponenten)

Er komt veel handbeheer bij kijken, vergelijkbaar met een levend kaartspel (LCG), omdat je elke keer dat je een kaart speelt een kaart moet doorlopen. Als je een kaart omdraait, leg je deze met de afbeelding naar beneden af. Bovendien kun je alleen legers naar een slagveld spelen als de slagveldkaart het leger van de corresponderende factie toont. Op dezelfde manier kun je alleen karakters op een padkaart spelen als het personage in aanmerking komt om te worden gespeeld op het corresponderende padnummer. Je kunt ook kaarten in je reservetableau spelen om in toekomstige gevechten in te zetten.

Van galerij van candidrum

Demo/prototype componenten

Het was moeilijk om een ​​echt gevoel voor de game te krijgen in een snelle demo, maar als je een fan bent van Lord of the Rings en/of geniet van LCG’s met moeilijke beslissingen van handbeheer, je moet zeker eens kijken War of the Ring: het kaartspel.

Keepers werd gedemonstreerd op de Van Ryder-spellen stand tijdens Gen Con. Ik kreeg de kans niet om het te spelen, maar ik observeerde een spel en ontdekte dat het in wezen een spin-off van het natuurbeeld is van Dixit met een draai. Exemplaren waren verkrijgbaar bij Gen Con en zouden eind augustus 2022 in de winkel verkrijgbaar moeten zijn.

Van galerij van candidrum

Spelers kiezen om de beurt als curator een woord (een niet-zelfstandig naamwoord) om een ​​van hun kaarten te beschrijven. De kaarten zijn allemaal voorzien van prachtige natuurafbeeldingen van Byron Jorjorian‘s portfolio van meer dan 600.000 afbeeldingen van de natuurlijke wereld. Vervolgens spelen alle spelers een kaart die volgens hen het beste of het minst bij dat woord past. Alle spelers stemmen, en de kaarten met de meeste stemmen (beste of minste) worden beschouwd als “houders” die hun eigenaar één punt opleveren. Het doel van het spel is om aan het einde van het spel de meeste “keepers” te hebben.

creatSource link

Seniorgames2009.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart