Candice’s Gen Con 2022 Round-Up/Ontdekkingen: Deel 2 | BoardGameGeek Nieuws

Bordspel: Deal with the Devil

• Bij Gen Con 2022 was ik vooral enthousiast om met Eric mee te gaan voor een ontmoeting met Tsjechische Games-editie om meer over te horen Zaken doen met de duiveleen intrigerende zware eurogame voor 4 spelers met asymmetrische verborgen rollen van alchemisten ontwerper Matúš Kotry. Zaken doen met de duivel komt uit op SPIEL ’22, hoewel de Amerikaanse beschikbaarheidsdatum TBD is.

In Zaken doen met de duivel, die alleen met precies 4 spelers kan worden gespeeld, speelt één speler als de duivel, één speler als een sekte en de andere twee spelers zijn mensen. Hoewel het spel door alle spelers hetzelfde wordt gespeeld, heeft elke speler zijn eigen doelen. Beide menselijke spelers beginnen het spel met drie stukken van hun ziel, de sekte heeft twee stukken en de duivel heeft geen ziel. Gedurende het spel probeert de duivel stukjes van de zielen van de menselijke en cultspelers te bemachtigen, en de menselijke spelers zullen in de verleiding komen om stukjes van hun ziel te verkopen in ruil voor geld en middelen die nodig zijn voor hun eigen motivaties en doelen.

Van galerij van candidrum

Een voorproefje van het Deal with the Devil-prototype

Zaken doen met de duivel heeft een hele reeks verschillende dingen aan de hand met een unieke mix van gameplay-elementen en mechanismen, waardoor ik erg nieuwsgierig ben om het te spelen. Je gebruikt een app om spelers te informeren over hun rollen en om transacties en andere activiteiten in het spel te vergemakkelijken om ieders rollen geheim te houden, terwijl je tijdens het spel een laag van aftrek behoudt. Dit is allemaal vermengd met bekende eurogame-elementen, zoals het bouwen en gebruiken van gebouwen, het produceren en beheren van je middelen en geld, en dat alles terwijl je zo goed mogelijk met schulden omgaat, aangezien je leningen kunt afsluiten wanneer je maar wilt.

Elke speler in Zaken doen met de duivel heeft ook een uitgebreid scherm met een verwijderbare bovenkant, zodat je in het geheim bouwkaarten kunt spelen voordat je ze openbaar onthult. Deze schermen zullen enigszins bekend voorkomen als je hebt gespeeld alchemisten en ze zijn essentieel voor de gameplay in Zaken doen met de duivel.

In Zaken doen met de duivel, er zijn ook heksenprocessen, geheime rituelen en inquisiteurs waarmee spelers te maken krijgen om straffen te vermijden. Nogmaals, deze game lijkt erg uniek. Ik heb geen idee of ik het leuk zal vinden of niet, maar ik ben gefascineerd door dit ambitieuze ontwerp van wat ik tot nu toe heb gehoord en gezien.

Van galerij van candidrum

Achter het spelersscherm (prototype)

Bordspel: Starship Captains

• Voor iets lichters aan dek van CGE hebben we ook een prototype van Sterrenschip Kapiteinseen actieselectie, engine-building game ontworpen door Peter B. Hoffgaarddie uitkomt op SPIEL ’22. Sterrenschip Kapiteins is een competitieve game waarin 2-4 spelers het bevel voeren over hun eerste ruimteschip en hongerig zijn om zichzelf te bewijzen in een melkweg vol ruimtepiraten, knorrige oude androïden, oude artefacten en interplanetair avontuur.

Van galerij van candidrum

Starship Captains hoofdbord (prototype)

Sterrenschip Kapiteins beschikt over een innovatieve crew-wachtrij voor actieselectie. Er zijn verschillende kleur opwaardeerbare werkers waarmee je verschillende acties kunt ondernemen. Op het spelbord zijn er verschillende missies die spelers kunnen voltooien, en deze missies worden op verschillende locaties vernieuwd, dus het spelbord evolueert terwijl het spel zich afspeelt.

Van galerij van candidrum

Bemanningswachtrij & tech-kaarten (prototype)

Bordspel: The Red Burnoose: Algerije 1857

• Historische games zijn zeldzamer bij Gen Con, maar ik was op een missie om een ​​paar nieuwe te vinden. Dit bracht me ertoe om te stoppen bij Raak ze met een schoen‘s stand om uit te checken The Red Burnoose: Algerije 1857een coöperatief oorlogsspel voor 1-4 spelers met een nieuw pro-feminisme en anti-kolonialisme perspectief op de Algerijnse oorlog, van Comfort van wezens ontwerper Roberta Taylor en Matt Schoenmaker.

In De rode buizerdsluiten spelers zich aan bij Fadhma N’Soumer in haar strijd tegen de binnenvallende Franse legers in de regio Kabylië in Algerije in 1857. Met een mix van deck-building en area-control-elementen werken jij en maximaal drie andere spelers samen om te overleven als de Fransen opmars naar je dorpen.

Van galerij van candidrum

The Red Burnoose: Algerije 1857

Bordspel: Maple Valley
Bordspel: comfort van wezens

• Voor meer van Roberta Taylor, Eric en ik speelden een paar rondes van Esdoorn Vallei bij de Burnt Island-spellen en Kindertafel BG (KTBG) stand. Esdoorn Vallei is een vervolg op Comfort van wezens die in het vierde kwartaal van 2022 op Kickstarter zal worden gelanceerd voor crowdfunding.

Esdoorn Vallei is een arbeidersbewegingsspel dat zich afspeelt in de prachtige wereld van Comfort van wezens, waarin 1-5 spelers de rol aannemen van jonge bosdieren die kaarten moeten spelen om verschillende paden te bewandelen om Maple Valley te verkennen en middelen te verzamelen die nodig zijn om gunsten te maken die nodig zijn om bij te dragen aan de Jamboree-festiviteiten in de lente. Onderweg kun je ook nieuwe vrienden oppikken (actiekaarten) en patches verdienen waarmee je speciale krachten krijgt. Omdat festiviteiten worden gevuld met spelerskubussen, krijgen spelers punten voor de meerderheid van het gebied, wat een van de belangrijkste manieren is om punten te verdienen in Esdoorn Vallei. Aan het einde van het spel wint de speler met de meeste punten, dus er is genoeg concurrentie van de verschillende festiviteiten. Tussen het aantal en de verscheidenheid aan festiviteiten en buitenposten in het spel, lijkt het alsof er geen tekort is aan herspeelwaarde in Esdoorn Vallei.

Van galerij van candidrum

Maple Valley-prototype

Bordspel: Fall of the Mountain King
Bordspel: In de hal van de bergkoning

Hoewel ik geen kans kreeg om het te demonstreren, Val van de bergkoning van ontwerper Adam E. Daulton is een andere aankomende release van Burnt Island Games die verscheen op Gen Con 2022. Val van de bergkoning is een op zichzelf staande prequel op Jay Cormier en Graeme Jahns‘ 2019 release In de hal van de bergkoningdie in juni 2021 met succes op Kickstarter werd gefinancierd (KS-link) en zal beschikbaar zijn in september 2022. In Val van de bergkoning1-5 spelers zijn clans van trollen die ernaar streven om zich zo goed mogelijk te verdedigen tegen een aanval van kabouters.

Van galerij van candidrum

Val van de bergkoning

Bordspel: Endeavour: Age of Sail

Op de stand van Burnt Island Games konden we ook kort het prototype bekijken voor: Endeavour: Diepzeeeen spannende herimplementatie van Endeavour: Age of Sail van ontwerpers Carl de Visser en Jarratt Gray. Gelijkwaardig aan Endeavour: Age of Sail, Endeavour: Diepzee wordt mede uitgegeven door Grand Gamers Guilden het is de bedoeling dat het in het eerste kwartaal van 2023 op Gamefound wordt gelanceerd voor crowdfunding.

In Endeavour: Diepzee, concurreren 1-5 spelers als onafhankelijke onderzoeksinstituten met als doel duurzame projecten te ontwikkelen en het fragiele evenwicht van het zeeleven te behouden. Hoewel de meeste gameplay bekend zal zijn als je hebt gespeeld Endeavour: Age of Sailer zijn enkele wijzigingen en verbeteringen naast het nieuwe thema – de grootste is de modulaire kaart in Endeavour: Diepzee. Met een modulaire kaart kunnen spelers het gevoel krijgen de diepzee te verkennen, en door het spelbord elke keer dat je speelt anders te bouwen, krijgt elk spel een uniek gevoel.

Helaas mochten we geen foto’s maken van het prototype (afgezien van de hoes van de doos), maar ik kijk er zeker naar uit om te spelen Endeavour: Diepzee wanneer het beschikbaar is.

Van galerij van candidrum

Prototype doos

• Ik stopte voor een kort gesprek met Omari Akili en team bij de Colorway Game Labs stand (voorheen Bordspel Brothas) en nam een ​​kijkje in Kritieke zorg: het spel en Hoop Godz die beide in Q4 2022 uitkomen.

Bordspel: Critical Care: Het spel
Bordspel: Hoop Godz

Van galerij van candidrum

Omari & Team kijken vliegen in hun scrubs…

In Omari Akil en Lakshman Swamy‘s Kritieke zorg: het spel, 1-4 spelers werken samen als een team van artsen op de intensive care (ICU) die hun patiënten proberen te redden terwijl ze verschillende crises het hoofd bieden en verschillende specialisten aansturen in een drukke spoedafdeling. Swamy is een IC-dokter, dus Kritieke zorg staat vol met realistische scenario’s en uitdagingen waar IC-artsen dagelijks mee te maken hebben, om nog maar te zwijgen van een diverse groep patiënten, wat super gaaf is.

Van galerij van candidrum

Kritieke zorg: het spel

Voor een ander uniek thema, Hoop Godz is een 2-speler, head-to-head straatbasketbalspel ontworpen door Omari Akil en Hamu Dennis. In Hoop Godz, stellen spelers drie basketbalspelers op als hun team voor het spel, en geven ze vervolgens “sap” uit om actiekaarten te verplaatsen, te passen en te spelen. De eerste speler die 7 punten scoort, wint.

Van galerij van candidrum

Hoop Godz

Bordspel: John Company: tweede editie

• Op vrijdagavond van Gen Con, broers Drew en Cole Wehrle van Wehrlegig-spellen hield een rustig (hoog enthousiasme) evenement in het Omni Severin Hotel om te pronken met hun nieuwste release John Company: tweede editie, die vers van de pers was. Fans verzamelden zich in een intieme ruimte om te staren naar de prachtige, hoogwaardige productie samen met de prachtige Pax Pamir: tweede editie die op een andere tafel in de kamer werd weergegeven. Drew en Cole waren enthousiast en trots, en waren blij om alle vragen te beantwoorden en/of gewoon een praatje met ons te maken. De sfeer was goed en het voelde alsof we een exclusieve tentoonstelling van het Wehrlegig-museum meemaakten. Ik heb uitgekeken naar het spelen van de voltooide versie van John Company: tweede editie sinds ik Geplaatst erover in maart 2021, en nu ben ik nog enthousiaster.

Van galerij van candidrum

John Company: tweede editie

Bordspel: Cryptid Cafe

• Lennon en Chip Cole‘s Cryptid Café was verkrijgbaar bij Gen Con vanaf 25e-eeuwse spellen na een succesvolle financiering op Kickstarter in februari 2021 (KS-link) door Squatchy-spellen. In Cryptid Café, 1-5 spelers strijden als hoofdservers in een restaurant dat eigendom is van Sasquatch en verzamelen eten, vullen bestellingen en proberen klanten tevreden te stellen om de meeste fooien te verdienen. Het speelse, nostalgische artwork van Chip Cole greep mijn aandacht en paste heel goed bij Cryptid Café‘s unieke restaurantthema.

Van galerij van candidrum

Cryptid Café

creatSource link

Seniorgames2009.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart