Laat zakelijke haaien opnieuw los en verdien geld met expedities en nepkunst | BoardGameGeek Nieuws

Haai is een aandelenhandelspel dat enigszins doet denken aan Verwerven in dat abstracte spel op het bord bepaalt de aandelenwaarde van de verschillende bedrijven. De overeenkomsten eindigen daar echter, zoals: Haai is vrijer dan Verwerven.

Bordspel: Haai

Aan het begin van je beurt kun je aandelen kopen (maximaal vijf) en aandelen verkopen (zoveel als ze willen), daarna gooi je dobbelstenen om te bepalen welke van de vier bedrijfsstenen je op het bord plaatst en in welke regio. Een bedrijfsmarkering op zich draagt ​​niet bij aan de waarde van een bedrijf; alleen groepen van ten minste twee markeringen tellen, dus groepen van 5, 4, 1 en 1 markeringen zouden een waarde van $ 9.000 creëren voor elk van de aandelen van dat bedrijf. Als je een markering plaatst die deze twee eenzame markeringen combineert, dan zou je groepen van 5, 4 en 3 hebben, zodat de aandelenkoers omhoog zou schieten naar $ 12.000. Als u die markering alleen zou plaatsen, zou de aandelenkoers niet veranderen. Als je een markering plaatst, krijg je geld dat gelijk is aan de nieuwe aandelenkoers van dat bedrijf, dus je hebt een stimulans om de grootte van een bedrijf te vergroten – maar alle spelers ontvangen geld dat gelijk is aan het verschil tussen de oude aandelenkoers en de nieuwe aandelenprijs voor elk aandeel dat ze bezitten, dus verrijk je ze meer dan jezelf?

Natuurlijk kunt u ook een markering plaatsen om de aandelenkoers van een bedrijf te tanken. Wanneer de groep van een bedrijf uitbreidt om een ​​kleinere groep aan te raken, wordt die kleinere groep van het bord verwijderd, waardoor de waarde van de aandelen van dat bedrijf wordt verlaagd (zolang de groep ten minste twee markeringen had) en iedereen geld kost dat gelijk is aan het waardeverlies. (Groepen van gelijke grootte kunnen elkaar niet raken, en u kunt geen markering plaatsen om een ​​kleinere groep te dwingen een grotere aan te raken.) Om uw beurt te beëindigen, kunt u opnieuw zoveel aandelen verkopen als u wilt en aandelen kopen tot aan de per beurt limiet van vijf.

eerdere edities

Verwijderde markeringen worden uit het spel verbannen en niet teruggeplaatst in de voorraad. Zodra alle markeringen van een bedrijf zijn gebruikt, of de aandelenkoers van een bedrijf $ 15.000 bereikt, of alle aandelen zijn verkocht, eindigt het spel en laten spelers al hun aandelen uitbetalen om te zien wie het meeste geld heeft.

Fake Art Inc. is een spel voor 3-5 spelers van designer Ikhwan Kwon dat intrigeert me vanwege de algemene sfeer van knoeien met andermans spullen om geld in je zak te steken. Dat is niet mijn ding in het echte leven, maar het voelt geweldig om het aan de speeltafel te laten gebeuren:

Om de een of andere reden zijn er verschillende portretten van beroemde schilders op de markt verschenen. De meeste moeten nep zijn, maar zelfs de experts hebben moeite om ze van echt te onderscheiden. De prijs zal natuurlijk sterk variëren, afhankelijk van of het als echt wordt beoordeeld of niet.

Bordspel: Fake Art Inc.

In Fake Art Inc., jullie zijn deskundige makelaars die nep-meesterwerken moeten verzamelen en op de markt moeten verspreiden. Je moet tenslotte winst maken. Verhoog de emotionele waarde van alle kunst in je collectie en verstoor de markt door de taxatiewaarde van de kunst van andere spelers te verlagen. Met de juiste timing kan zelfs een kunstwerk van geen waarde tegen een hoge prijs worden verkocht aan een andere makelaar. Zie je hoe gemakkelijk het is om geld te verdienen door kunst te verkopen?

Meer in detail bepalen spelers eerst de beurtvolgorde door te bieden. Tijdens hun beurt kunnen spelers hun hand ruilen met anderen of deze op een veld tussen spelers plaatsen om een ​​veiling op te zetten. Kaarten worden met de beeldzijde naar beneden gelegd en gelijkwaardige kaarten worden samen neer gelegd. U kunt geld verdienen door uw handkaarten te verkopen, en de prijs wordt bepaald door het aantal en de locatie van de “echte” en “nep”-kaarten die zijn neergelegd. Spelers kunnen de verkoopprijs wijzigen door bestaande kaarten te vervangen.

creatSource link

Seniorgames2009.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart